Comitetul European pentru Protectia Datelor(EDPB)

Comitetul european pentru protecția datelor (CEPD) sau European Protection Data Board(EDPB) este un organism european independent care contribuie la aplicarea consecventă a normelor privind protecția datelor în întreaga Uniune Europeană și care promovează cooperarea dintre autoritățile UE pentru protecția datelor. Acesta va continua activitatea Grupului de Lucru art.29(WP29), care incepand cu 25 mai 2018 si-a incetat existenta.

Toate documentele emise pana in prezent de catre WP29  raman disponibile si pot fi consultate in continuare.(Article 29 Newsroom; Arhiva WP29)

EDPB este alcătuit din reprezentanți ai autorităților naționale pentru protecția datelor și ai Autorității Europene pentru Protecția Datelor (AEPD). EDPB a fost înființat în temeiul Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD) și are sediul în Bruxelles. Comisia Europeană are dreptul de a participa la activitățile și reuniunile Comitetului, fără a avea însă drept de vot.

EDPB are un Secretariat, care este asigurat de AEPD. Condițiile de cooperare între CEPD și AEPD sunt definite de un memorandum de înțelegere.

Sursa: EDPB